Gépek bontása, telepítése új helyükön

Siófoki tartály és csővezeték építő partnerünk megvásárolt 7 db gépet Nagykanizsán, amelynek bontásával, majd új helyen történő telepítésével bíztak meg minket. (SKJ20 karusszel eszterga, Heckert marógép, SKIQ12 karusszel eszterga, Mazak Nexus 5 tengelyes marógép, Niles Simmons N30 CNC, Harrison I800XS eszterga , DFS 2 egyetemes eszterga)
Gépek bontása, telepítése új helyükön

Határidő: 2 hónap

A gépek rendkívül rossz állapotban voltak, nagy részük 40 évnél is régebbi, hiányos, vagy már meg nem lévő dokumentumokkal.

A gépek bontását folyamatos munkavégzéssel kiviteleztük, részegységekre osztva, gyakran két helyszínen párhuzamosan, több csapattal. A gépek bontása közben számos nehézségbe ütköztünk, amelyek jellemzően a nehezen megközelíthető emelési pontokra, valamint a gépek korára és azok szennyezettségére (olaj és kenőanyag szennyezettség, amely a csavarok oldását is nehezítette önmagában) voltak visszavezethetőek. A Niles CNC gép esetén az emelési pont a teljes megmunkáló fejegység szétbontását követően sem vált elérhetővé, ezért bypass megoldást alkalmazva (levegővel kombinálva) tettük elérhetővé azokat. A géphez tartozó gyári emelési szemek hiányoztak, így áthidaló megoldásként emelő csavarokat alkalmaztunk speciális megkötéssel. A marógép esetén az emelési pontot a teljes megmunkáló egység takarta, ezért az emelési feladatot ORMIG 55/60iE típusú elektromos Pick&Carry gépünkkel végeztük el villára szerelve, amely kompakt méreteinek köszönhetően kiválóan alkalmas szűk terekben történő gépek mozgatására, ahol a hagyomány autódaruk nem férnének el. Figyelembe véve, hogy megrendelőnk számára nem pusztán a legbiztonságosabb, de a leginkább költséghatékony megoldást szerettük volna biztositani. A projekt során a szállítási feladatokat is saját gépparkunk bevonásával láttuk el. A gépek összeszerelése határidőre teljesült megrendelőnk új telephelyén.


Széchenyi Pályázat 2020
Ajánlatkérés