Bemutatkozás

A MEGAKRÁN Nyrt. a magyarországi emeléstechnikai piac egyik élenjáró vállalata, amely teljeskörű, átfogó emeléstechnikai megoldásokat és géptelepítési szolgáltatásokat nyújt ügyfelei számára az ország több pontján. Az emeléstechnikai és géptelepítési fő szolgáltatásai mellett a Kibocsátó foglalkozik még gépbérlettel, munkavédelmi és emeléstechnikai eszközök értékesítésével, szerkezetszereléssel és szakértői szolgáltatás nyújtásával. 

Emeléstechnikai és géptelepítési, valamint szerkezetszerelési szolgáltatásaival támogatni képes a zöldmezős beruházásokat az építőipari kivitelezéstől egészen a gyártósorok beüzemeléséig.

A MEGAKRÁN Nyrt. célcsoportját és egyben jelenlegi ügyfeleit is elősorban a hazai ipar termelő vállalatai, illetve a termelő vállalatokat kiszolgáló ellátási láncban szereplő vállalkozások alkotják.

Megakrán

Történetünk

 • 1994

  Egyszemélyes vállalkozásként Langmáhr Tamás megalapította cégünk elődjét.  

 • 2004

  Megakrán Kft alapítása, amely a kezdetekben kizárólag daruzási szolgáltatásokkal foglalkozott.

 • 2009

  Netkosár Kft alapítása, amelynek tevékenységi körébe tartozott az emelőgépek, targoncák, földmunkagépek bérbeadása.

 • 2010

  Langmáhr Kft alapítása, amely a későbbiekben ellátta a kereskedelmi tevékenységeket és feladatokat. 

 • 2013

  Felismerve a folyamatosan növekvő piaci igényeket, megalapítottuk géptelepítési üzletágunkat, valamint speciális eszközökkel bővítettük eszközparkunkat.

 • 2014

  A beruházások és az innovatív fejlesztések eredményeként a vállalat forgalma évenként 15-20%-os növekedést produkált.

 • 2015

  Netkosár Kft. beolvadás útján egyesült a Megakrán Kft-vel. Ezzel egyidőben megkezdtük szervezetfejlesztési tevékenységünket, annak érdekében, hogy a jövőben Társaságunk tőzsdeérett középvállalkozás lehessen a Budapesti Értéktőzsde új, kkv szektor számára létrehozott Xtend piacán.

 • 2016

  Az évet 1,78 milliárd forintos árbevétellel zártuk, európai színvonalú eszközparkunk tovább bővült.

 • 2017

  Tavasszal megkezdtük vállalatvezetési és menedzsment tanulmányainkat a BÉT és a Londoni tőzsdecsoport közös, 2 éves programján az ELITE képzésen. Társaságunk egyike volt a programba előszőr csatlakozó hét magyar vállalatnak. 

 • 2017

  A Megakrán Kft. megvásárolta a Langmáhr Kft. tevékenységét, majd november 1-jén jogutódlással létrejött a MEGAKRÁN Zrt

  A BÉT mentoring programjában elsőként vettünk részt (A tőzsdeérett KKV-k tőzsdei bevezetését finanszírozó Ginop pályázat).


 • 2018

  Zártkörű tőkeemelés mellett jogutódlással létrejött a MEGAKRÁN Nyrt.

 • 2018

  December 4-én megkezdődött a MEGAKRÁN Nyrt. részvényeivel történő kereskedés a Budapesti Értéktőzsde Xtend piacán.

 • 2019

  Januárban elnyertük „Az év részvénykibocsátója az Xtend piacon” elismerést a BÉT Legek díjátadó keretei között.

 • 2020

  Társaságunk számára kulcsfontosságú lehetőséget jelentett, hogy részben korábbi pályázatai, részben pedig a vállalatok támogatására létrehozott Versenyképesség Növelő támogatás igénybevételének köszönhetően banki finanszírozás mellett a Társaság történetének legjelentősebb eszközfejlesztését tudtuk megvalósítani, amelynek értéke 1,581 milliárd forint volt.

 • 2021

  Társaságunk zártkörű tőkeemelést hajtott végre 1,158 milliárd forintértékben. December 17-én Vállalatunk szintlépését követően megkezdődött társaságunk részvényeivel való kereskedés a Budapesti Értéktőzsde Standard kategóriájában.

 • 2022

  A Budapesti Értéktőzsde által megrendezett, a tőkepiac 2021. évének kiemelkedő teljesítményeit és szereplőit elismerő "BÉT Legek" díjátadón elnyertük a "BÉT Xtend különdíjat" a platform történetének első szintlépését produkáló társaságként.

Megakrán
Vízió

A MEGAKRÁN Nyrt célja, hogy továbbra is a legmagasabb minőségben szolgálja ki a meglévő és a jövőben felmerülő piaci igényeket, bebizonyítva ezzel, hogy a magyar középvállalkozások is érhetnek el sikereket a Budapesti Értéktőzsdén.

Misszió

A MEGAKRÁN Nyrt értékajánlata, hogy diverzifikált szolgáltatás portfóliójának köszönhetően képes arra, hogy egy vállalat teljes életciklusát végig kísérje. Egy új zöldmezős beruházás megszületésétől, egy új termelőüzem telepítésén és indításán át, egészen addig a pillanatig amíg döntéshozók költségcsökkentési meggondolásból vagy egy recesszió következményeként úgy nem döntenek, hogy üzemeiket más országba költöztetik. Társaságunk az elmúlt években jelentős hangsúlyt fektetett eszközparkjának korszerűsítésére, új, zéró emissziós, zöld technológiák, valamint innovatív megoldások és fejlesztések piaci bevezetésére, amelyre az elmúlt években a piac (feldolgozóipar, járműipar) egyre inkább növekvő keresletet mutat.

A MEGAKRÁN Nyrt. csapata elkötelezte magát a folyamatos fejlődés és fejlesztés mellet, éppen ezért munkánk során törekszünk a legújabb innovatív technológiák, valamint legmodernebb IT megoldások alkalmazására Vevőink maximális elégedettsége és biztonsága érdekében. Ezt bizonyítja, hogy elektromos, zéró emissziós eszközeink aránya háromszorosára növekedett az elmúlt években.

Stratégia

“A MEGAKRÁN a hazai emeléstechnikai szolgáltató szegmens egyedülállóan komplex szolgáltatást nyújtó vállalata. Tevékenységünket a legmagasabb szintű szaktudásra és innovációra építjük, alkalmazva a legmodernebb online felületeket és digitális eszközöket. Hiszünk a korrekt partnerségben és az átlátható céges működésben. Vállalatunk menedzsmentje mára igazi csapatként működik, akik elkötelezettek a szervezet folyamatos fejlesztése mellett és hisznek abban, hogy szolgáló és támogató vezetőként tudják kihozni munkatársaikból a legnagyobb teljesítményt. Hisszük, hogy munkánk eredményeként a MEGAKRÁN brand egyet jelent a megbízhatósággal, a legmagasabb szakmai minőséggel, a lehetetlen feladatok megoldásával és az elégedett partnerekkel. Mint minden középvállalat esetén, számunkra is kiemelt feladat az intenzív növekedést és folyamatos eszközfejlesztést támogató, stabil pénzügyi háttér megteremtése, valamint a magas képzettségű és lojális munkaerő pótlása. Ennek érdekében folytatjuk vállalati vezetői és szakember utánpótlási képzési programjainkat, mert munkatársaink tudása és lojalitása adja a cég igazi értékét.”

A Társaság stratégiája hosszútávon továbbra is a növekedés feltételeinek biztosítására és annak megteremtésére törekszik. A tartós növekedés egyik kulcsfontosságú állomása a nemzetközi piacon való megjelenés, elsősorban regionális szinten.

Minőségirányítás

Társaságunk szigorú minőségbiztosítási és munkavédelmi szabványokkal, a szektorban egyedülállóan magas biztosítási fedezettel és magas szintű kontrolling rendszerrel működik

Szervezeti felépítés

A MEGAKRÁN Nyrt. legfőbb szerve a Közgyűlés, ügyvezetését az Igazgatóság látja el. A napi operatív működés irányítását a Management végzi. 

Megakrán

Pályázatok

Megakrán

Kövessen minket!

Széchenyi Pályázat 2020
Hívás