Emelőgép szakértés, ügyintézés

Emelőgép szakértői és ügyintézői szolgáltatásokat biztosítunk országosan, emelőgépek, emelőberendezések, teherfelvevő, és tehermegfogó berendezések időszakos felülvizsgálatára (szerkezet és fővizsgálat), valamint munkavédelmi szempontú vizsgálatára és üzembe helyezésére egyaránt.

Gépvizsgálati hatáskörünk az alábbi géptípusokra terjed ki

 • Híd- és bakdaruk időszakos vizsgálata
 • Futódaruk, futómacska pályák időszakos vizsgálata
 • Önjáró daruk és rakodódaruk időszakos vizsgálata
 • Gépi hajtású emelőtargoncák időszakos vizsgálata
 • A legfeljebb 0,15 m/s sebességű emelők. Körülkerített emelőberendezés, nem körülkerített személy-, teher- vagy személy-teher emelők időszakos vizsgálata
 • Mozgó munkaállványok időszakos vizsgálata
 • Rakodógépek, földmunkagépek időszakos vizsgálata
 • Szintkiegyenlítő rámpák, emelőasztalok, motorkiemelő zsiráfok időszakos vizsgálata
 • Teheremelő, megfogó eszközök időszakos vizsgálata

A hatályos Emelőgép Biztonsági Szabályzat kötelezően előírja az emelőgépekkel végzett tevékenységre, továbbá a teherfelvevő, tehermegfogó eszközökre a biztonsági vizsgálat kötelezettségét. Ezen gépek működtetése folyamán az üzemeltető felelőssége a munkavédelem, munkabiztonság, a technológiai és a műszaki üzembiztonsági követelmények megteremtése, a törvény által előírt időszakos felülvizsgálatok figyelemmel kísérése mellett.

Magasan képzett emelőgép szakértőink és ügyintézőnk tehermentesítik partnereinket. Egy kézben, naprakészen tartanak minden ügyet, ami az emelőgépekkel kapcsolatos, ezáltal az üzemeltetés a jogszabályi előírásoknak megfelelően zajlik.

Szakértői szolgáltatások

Szakértői szolgáltatások

 • vizsgálatok
  • szerkezeti vizsgálat
  • fővizsgálat
  • időszakos biztonsági vizsgálat
 • munkabiztonsági szaktevékenység
  • előzetes munkavédelmi szempontú gépvizsgálat
  • munkavédelmi üzembe helyezés
 • emelési terv, emeléstechnológiai utasítások készítése szakértő bevonásával.
 • emelőgép ügyintéző szoftver – Mindig aktuális, naprakész program, amely által a partner azonnal hozzáfér a jegyzőkönyvekhez, dokumentumokhoz, a vizsgálatok időpontjához.
Megakrán

Emelési terv, emeléstechnológiai utasítás

Daruzási szolgáltatásunkhoz emelési tervet, és emeléstechnológiai utasítást is készítünk. A teher útját térben, 3 dimenzióban, célspecifikus szoftverekkel ábrázoljuk a törvény és a jogszabály (EBSZ) előírásainak megfelelően, maximális munkabiztonság mellett, az elérhető legmagasabb minőségi szinten. A méretezett helyszínrajzot AutoCAD 2023 programban készítjük, az emelés megtervezéséhez a CRANIMAX - Crane Bee, valamint a Liebherr LICCON szoftvereket használjuk.

Vegye igénybe daruzási, vagy géptelepítési szolgáltatásunkat, és az emelési tervet, valamint az emeléstechnológiai utasításokat kiemelt kedvezménnyel biztosítjuk Önnek!

Szoftveres megoldás a tökéletes kontrollért

Nincs ismeretlen jogszabály vagy elfelejtett teendő. Emelőgép ügyintéző szoftverünk naprakész megoldást jelent a gépek vizsgálatának, állapotának nyomon követesére. Elektronikus formában azonnal értesíti a menedzsmentet az elvégzett vizsgálatok eredményeiről, egy helyen elérhető minden dokumentum, adat, amely egy esetleges ellenőrzés esetén egyből a partner rendelkezésére áll.

Szoftveres megoldás a tökéletes kontrollért
Megakrán

Bízza szakértőinkre a feladatot!

 1. Vegye fel velünk a kapcsolatot, egyeztessen ügyintézőnkkel a felülvizsgálandó gépekről, berendezésekről, eszközökről
 2. Küldje el listát a gépekről, valamint azok dokumentumait
 3. Kollégánk helyszíni felmérést végez Önöknél a pontos árajánlat elkészítéséhez
 4. Elküldjük árajánlatunkat, megkötjük a szerződést
 5. Emelőgép szakértőnk elvégzi a gépvizsgálatot, majd elküldünk minden dokumentumot
 6. Emelőgép ügyintézői szoftverünk megrendelése esetén Önnek további teendője nincs, kollégánk értesíti a következő vizsgálat esedékességéről
Bízza szakértőinkre a feladatot!
Megakrán

Szakértői szolgáltatás árak

Ügyrend vezetése szoftveresen, a partner számára is elérhető módon, műszaki támogatás beszerzések esetén, támogatás emeléstechnikai kérdésekben

Időszakos vizsgálati csoportszám alapján és/vagy törvény, jogszabályi, szabvány, gyártói előírásokban meghatározott időközönként

Vegye fel velünk a kapcsolatot, és kérje árajánlatunkat!

Gyakran ismételt kérdések

Emelőgép az a szakaszos üzemű gépi vagy kézi (emberi erő) meghajtású szerkezet vagy berendezés, ami közvetlenül vagy segédeszközzel terhet emelni vagy süllyeszteni képes, azt a kiindulási helyzetéből az érkezési helyére továbbítja.

Az emelőgépet munkavédelmi üzembe helyezése után, meghatározott időközönként, szerkezeti vizsgálatnak, fővizsgálatnak, időszakos biztonsági felülvizsgálatnak kell alávetni.

Az időszakos biztonsági felülvizsgálat tartalmazza a fővizsgálatot.

Az emelőgépet műszakonként, munkakezdés előtt is vizsgálni kell. A munkakezdés előtti vizsgálat tartalmának meghatározásakor a gyártó előírásait is figyelembe kell venni.

Ha egy műszakon belül többen is kezelhetik az emelőgépet, közülük az elsőként használónak kell ezt a vizsgálatot elvégeznie. Minden további használó e bejegyzést köteles ellenőrizni.

- Üzembe helyezést megelőző munkavédelmi szempontú előzetes felülvizsgálat.

- Szerkezeti vizsgálat.

- Fővizsgálat

- Időszakos biztonsági felülvizsgálat.

Az időszakos vizsgálati csoportszámot a napi átlagos használati idő és a terhelés függvényében kell meghatározni, ha a kezelési utasításban, vagy más szabványban nincs másképpen meghatározva, illetve, ha az emelőgép alkalmazási területe vagy használatának módja jelentősen megváltozik.

A műszakonkénti vizsgálat kivételével minden vizsgálatról jegyzőkönyvet kell készíteni. A műszakonkénti vizsgálatról tett megállapításokat az emelőgépnaplóba kell bejegyezni.

A vizsgálatok elvégzését az emelőgép üzemviteli dokumentumába kell bejegyezni, hivatkozva a vizsgálatról készült jegyzőkönyv azonosító jelzésére. A vizsgálatok megállapításait, eredményeit, valamint a javasolt intézkedéseket tartalmazó írásbeli anyagokat és dokumentumokat az emelőgép kísérődokumentációjának mellékleteként kell megőrizni. A vizsgálati jegyzőkönyvet csatolni kell az emelőgép dokumentációjához.

A vizsgálatot végzőnek a vizsgálati jegyzőkönyv azonosító számát, a vizsgálat időpontját, és az emelőgép további biztonságos üzemeltetésére vonatkozó állásfoglalást az emelőgépnaplóban is rögzíteni kell.

Kérdése van?

Keressen minket bátran!

Megakrán
Amennyiben magánszemély, vegye fel velünk a kapcsolatot telefonon

Kövessen minket!

Széchenyi Pályázat 2020
Hívás