Célgépek, megmunkáló központok, konzolos forgódaruk teljeskörű áttelepítése

Állandó partnerünktől megbízást kaptunk a gyártócsarnokában található célgépek, megmunkáló központok, konzolos forgódaruk teljeskörű áttelepítésére beleértve a korábbi technológiák (villamos, levegő és víz) elbontását, az új technológiák kiépítését, illetve az áttelepített gépek technológiára történő rácsatlakoztatását is. A projekt során összesen 16db gép és 10 db forgó daru került áttelepítésre.
Célgépek, megmunkáló  központok, konzolos forgódaruk teljeskörű áttelepítése

A feladat végrehajtását nehezítették a speciális ipari körülmények, amelyek a gépek korára voltak visszavezethetőek. Ennek megfelelően a padozat a gépek körül nem volt egyenletes, felületét vastag zsírréteg borította, amely megnehezítette a görgős zsámolyokkal történő gépmozgatást, az elakadások áthidalása érdekében lemezelést alkalmaztunk a telepítés során. A legtöbb gép kármentő tálcában volt elhelyezve, így a munkavégzés során előszőr azokból ki-, majd telepítés során visszaléptettük őket, miután a kármentő tálcákban található szennyezett anyagokat (olaj, fémforgács) eltávolítottuk a tálcákból és kitakarítottuk azokat.

A gépek, berendezések a megrendelő kérése alapján szétszórtan kerültek telepítésre, így a telepítési útvonalak hosszabbak, időnként nehezen kivitelezhetőbbek lettek, amely megnövelte a mozgatási időt a projekt során.

gépek mozgatását 5t teherbírású targoncánkkal, illetve 16 tonna teherbírású JMG típusú elektromos Pick & Carry gépünkkel végeztük. A 3db Puma gépet JMG elektromos csarnokdarunkkal, míg a 2db Cincinatti gépet súlyából és méretéből adódóan görgőzsámolyos mozgatást követően kézi megoldással emeltük rá a gép rögzítésére szolgáló menetes szárakra. A konzolos forgódarukat JMG elektromos mobildarunk segítségével emeltük szét, helyeztük át, majd szereltük össze új telepítési helyükön.

géptelepítéshez szükséges alapanyagok beszerzését és leszállítását is vállaltuk partnerünk teljeskörű támogatása érdekében.

A gépeket új telepítési helyükön 0,05/200 mm-es precíziós vízmértékkel szinteztük ki. Az áttelepített gépeken a beüzemelést követően, első indítás előtt a levegő és vízhálózaton nyomáspróbát hajtottunk végre és elvégeztük az érintésvédelmi és hurokellenállás méréseket, forgásirányok ellenőrzését.

Széchenyi Pályázat 2020
Ajánlatkérés