126 db megmunkáló gép kimozgatása, szállítása és bemozgatása az új telephelyre

A projekt során megbízást kaptunk 126 db megmunkáló gép, csarnokból történő kimozgatására, szállítására, ezt követően a megrendelő új telephelyén a leszállított gépek csarnokba történő bemozgatására, valamint a gépek szintezésére és pozícionálására. A gépek áttelepítésének ütemezését a megrendelővel együttműködve, összehangoltan készítettük el, mivel a gyárköltöztetés ideje alatt a megrendelő korábbi, bérelt telephelyén továbbra is folyamatos termelés zajlott.
126 db megmunkáló gép kimozgatása, szállítása és bemozgatása az új telephelyre

nagyobb megmunkálógépek kimozgatása során a csarnok kapukat ki kellett szélesítenünk, amely során szükség volt statikai terv készítésére, illetve alátámasztás kivitelezésére. A gépeket rámpáról tudtuk a szállítójárművekre emelni, így azok mozgatását ráléptetéssel oldottuk meg. Sok esetben a belógó féltető megnehezítette a gépek szállítójárműre történő emelését.

Kihívást jelentett, hogy az első gépek új telephelyre történő érkezésekor a csarnok energiahálózata még nem került teljes mértékben kiépítésre, a szállítás során a bekötő út szélessége is keskenynek bizonyult, így a megrendelővel együttműködve forduló szigeteket építettünk ki a biztonságos munkavégzés érdekében. Csarnokon belül az energia sínek jellemzően alacsonyan helyezkedtek el, így a gépek bemozgatásának útvonalát (volt, ahol 300%-kal növekedett a tervezett útvonalhoz képest), illetve a nagyobb megmunkáló gépek esetén a gépek végső elhelyezését is újra kellett terveznünk a megrendelővel közösen.

A megbízást határidőre és a megrendelő maximális megelégedettsége mellett sikerült teljesíteni.

Széchenyi Pályázat 2020
Ajánlatkérés