Speciális gépmozgatási szolgáltatásunkkal támogattuk az Óbudai Egyetem Alba Regia Műszaki Karát

A projekt során a székesfehérvári Óbudai Egyetem Alba Regia Műszaki Karának egyik automatizálási és robotikai laborjából mozgattunk ki egy ipari robotot, amelyet 16t teherbírású Ormig gépünkkel emeltünk ki az épületből a bejárati ajtón keresztül.
Speciális gépmozgatási szolgáltatásunkkal támogattuk az Óbudai Egyetem Alba Regia Műszaki Karát

A projekt során nehezítő körülmény volt, hogy a robotokat az épület lépcsőházának lépcsőfordulójában tudtuk előkészíteni az emelésre. A robotot magasföldszintről kellett kiemelni, ezért a maximális emelési magasság a bejárati ajtó tok magasságáig volt korlátozva.

Csarnokdarunkat hidraulikusan mozgatható segédgémmel láttuk el, ezáltal az ajtón benyúlva, 7,5 méter távolságból végeztük el az emelési, mozgatási feladatot.


A régi robotot szállítójárműre helyeztük, majd két új, ABB gyártmányú robotot mozgattunk be a laborba. A robotokat az elektromos meghajtású, alacsony talajnyomású Ormig 16 tmE speciális darunkkal beemeltünk az épület magasföldszintjére, majd raklapemelőn mozgattuk telepítési helyükre. A laborban az egyetemi oktatók iránymutatása alapján, a layout szerinti pozíciókba telepítettük.


Az előzetesen szállítójárműre helyezett robotot és vezérlő szekrényét az épület túloldalára szállítottuk, majd pick&carry gépünk segítségével a lépcsőház ellentétes oldalán, a szuterén szinten található laborba helyeztük.

Társaságunk számára kiemelten fontos a társadalmi felelősségvállalás, ezen belül is a hazai műszaki oktatás támogatása.


Speciális gépmozgatási szolgáltatásunkkal a műszaki pályára lépő feltörekvő generáció oktatását támogattuk.

Széchenyi Pályázat 2020
Hívás