Présgép bontása

A projekt keretein belül egy 60 tonnás és egy 140 tonnás présgép bontását vállaltuk Megrendelőnk telephelyén. A feladat komplexitását, illetve a csarnok környezeti adottságait figyelembe véve mind két présgép bontását Gantry hidraulikus emelőrendszerünk segítségével hajtottuk végre.
Présgép bontása

A présgép bontása kiemelet figyelmet és precizitást igényelt, mivel az a bontást követően harmadik fél részére került eladásra. Éppen ezért mind a villamos mind a mechanikus munkafolyamatokat fényképekkel dokumentáltuk partnerünk részére.

A 140 tonnás présgép bontása során nagyobb kihívások elé állította csapatunkat. Korábban a gép összeépítése során valószínűleg az Anker szárak megsérültek, így a szétszerelés során az olajos rendszerrel történő hevítésre nem volt lehetőség, a problémát 2db M125-ös kontra anya, valamint vaslemez legyártásával és alkalmazásával sikerült áthidalni. Az alkatrész beszerzése és legyártásának megszervezése annak mérete és minősége (CCA) miatt több időt vett igénybe. A gépelemek mozgatása, illetve technikai kivitelezése aprólékos, precíz és jól átgondolt munkavégzést igényelt a csekély és korlátozott mozgástér miatt.

A nehézségek ellenére a projektet sikerült határidőre teljesítenünk. A megbízás zárásaként a kibontott présgép elemek elszállítását is vállaltuk saját eszközparkunk segítségével. 

Széchenyi Pályázat 2020
Hívás